Sme tu pre vás - pre deti, mládež i dospelých. Športujte s nami.

Futsal v Žiline




+421 905 355 840 Ing. Dušan Dobšovič (prezident Slovenského futsalu)
+421 918 683 079 Mgr. Eva Dobšovič Mjartan

futsal.zilina@gmail.com

Futsalové dopoludnie na školách na Vlčincoch

Futsalové dopoludnie na školách na Vlčincoch

12.11.2014 11:08
V sobotu 8.11.2014 sme pripravili pre tri základné školy v Žiline na Vlčincoch malé futsalové dopoludnie. ZŠ sv.Gorazda, ZŠ Martinská a ZŠ Karpatská si to rozdali vo futsalových súbojoch na palubovke ZŠ Karpatská v dvoch vekových kategóriách (mladší žiaci, starší žiaci) a dokonca súťažili aj ich rodičia. Deťom sme touto akciou chceli predstaviť šport, pri ktorom môžu tráviť svoj voľný čas. Teší nás, že našu akciu svojou účasťou podporil aj zriaďovateľ týchto školských zariadení, keď za mesto Žilina sa zúčastnili primátor Igor Choma, prednosta mestského úradu Anton Trnovec a vedúca Odboru školstva mestského úradu Nora Zapletajová.
 
Mladší žiaci (1.-4.ročník):
ZŠ Martinská - ZŠ Karpatská 2:1
ZŠ Gorazda - ZŠ Karpatská 4:0
ZŠ Martinská - ZŠ Gorazda 1:2
 
Starší žiaci (5.-9.ročník):
ZŠ Martinská - ZŠ Karpatská 0:1
ZŠ Gorazda - ZŠ Karpatská 1:0
ZŠ Martinská - ZŠ Gorazda 0:0
 
Ceny pre všetkých zúčastnených hráčov a futsalové lopty pre všetky tri školy venoval ŠK Makroteam Žilina. Naviac prezident Slovenského futsalu Dušan Dobšovič venoval dvom najlepším jednotlivcom (Ján Šuška - ZŠ Gorazda, Michal Pažický - ZŠ Karpatská) dresy, v akých hráva slovenská futsalová reprezentácia.
 
Ing. Dušan Dobšovič: "Naším cieľom je neustále propagovať futsal. Ide o nádherný šport, ktorý je obľúbený najmä na masovej úrovni. Pripravili sme projekt "Futsal do škôl", ktorého súčasťou je organizácia dlhodobých súťaží pre mladších i starších žiakov a množstvo menších podujatí. Spoločným cieľom je pritiahnuť deti k športovaniu a pokúsiť sa rozšíriť futsal medzi najmladšiu generáciu."