Sme tu pre vás - pre deti, mládež i dospelých. Športujte s nami.

Futsal v Žiline




+421 905 355 840 Ing. Dušan Dobšovič (prezident Slovenského futsalu)
+421 918 683 079 Mgr. Eva Dobšovič Mjartan

futsal.zilina@gmail.com

TOMCHLAD/LIPINO víťazom MFLŽ

TOMCHLAD/LIPINO víťazom MFLŽ

22.05.2014 12:32

Je za nami úvodný ročník novej Mestskej futsalovej ligy Žilina (MFLŽ), ktorú po organizačných zmenách v riadení centier voľného času v lete 2013 začalo organizovať novovytvorené športové oddelenie CVČ Žilina. Odborným garantom sa stali profesionáli - regionálna futsalová organizácia Futsal SK-Stred a extraligový futsalový klub ŠK Makroteam Žilina. Napriek mnohým invektívam a masívnej antikampani osôb blízkych bývalému CVČ Žirafa bola pripravená štartovacia čiara pre 17 tímov, ktoré na palubovku športovej haly pri ZŠ V.Javorku postupne nasadili takmer 250 hráčov. Pre úvodný ročník sú tieto čísla určite zaujímavé, súťaž sa tešila rastúcej obľube. Už dnes evidujeme nových záujemcov o súťaženie v súťažnom ročníku 2014-2015 tohto najmasovejšieho športového odvetvia v Žiline.

Po ôsmych mesiacoch každotýždenného súťaženia spoznala žilinská futsalová verejnosť najlepšie mužstvá i najlepších jednotlivcov. V sobotu 10.5.2014 organizátori za prítomnosti zástupcov mesta Žilina ocenili najlepších. Potešiteľné je, že aj napriek kolízii so zápasom Slovenska na MS v hokeji sa v ŠH pri ZŠ V.Javorku zišla početná skupina priamych aktérov, ale aj ich priaznivcov. Slávnostnému vyhodnoteniu predchádzali dva zápasy, ktoré mali rozhodnúť o víťazovi 1. a 2.ligy. Žreb súťaže prial osudu, keď v oboch išlo o priamy súboj o víťaza. No a navyše, najmä zápas Makroteam - Tomchlad/Lipino bez ohľadu na výsledok dokázal, že futsal je krásny šport. A to napriek tomu, že v drese Makrotemu nemohlo v ten večer nastúpiť viac hráčov so skúsenosťami v najvyššej slovenskej súťaži.

Víťazom 1.ligy sa zaslúžene stalo družstvo Tomchlad/Lipino, ktoré si držalo neporaziteľnosť prakticky počas celej súťaže a po prehre muselo podať ruku víťazom až v záverečných týždňoch súťaže. Víťazom 2.ligy so ziskom práva postupu do budúcosezónnej 1.ligy sa stalo družstvo Pomsta z lesa, keď v rozhodujúcom zápase s prehľadom zdolalo druhé Athletico.

Tabuľka 1.ligy MFLŽ

1

Tomchlad/Lipino

2

Makroteam

3

FC Sohli

4

KSF Doxx

5

agree.sk

6

Z-Machine

7

1.FsK Kysucké Nové Mesto

8

Belstav SK

9

Mipo

 

Tabuľka 2.ligy MFLŽ

1

Pomsta z lesa

2

Athletico

3

The Cactusses

4

Formula Team

5

TJ Hviezda

6

First Down

7

Referee team

8

FK Nová Žilina

 

Anton Bahna (Tomchlad/Lipino): "Teší nás, že sme absolútnym víťazom tejto súťaže. Zápasy s väčšinou mužstiev 1.ligy mali svoju kvalitu. Záver súťaže bol pripravený ideálne po športovej i spoločenskej stránke, už dnes sa tešíme na jeseň a na nový súťažný ročník. Verím, že mesto dodrží svoj sľub a bude nápomocné pri rozvoji tohto obľúbeného športu v Žiline. "

 

 

Okrem ocenenia všetkých družstiev, ktoré od organizátorov obdržali pamätné plakety, tí najlepší získali aj zaujímavé trofeje a hodnotné vecné ceny (dresy, lopty). Ocenení boli aj jednotlivci v rôznych kategóriách.

Najlepší strelec po základnej časti: Miroslav Nemec (Tomchlad/Lipino) - 31 gólov

Najlepší strelec celkovo: Martin Drexler (The Cactusses) - 39 gólov

Poradie strelcov TOP 10:

1

Martin

Drexler

The Cactusses

39

2

Pavol

Tarana

1.FsK Kysuc.Nové Mesto

37

3

Miroslav

Nemec

Tomchlad/Lipino

35

4

Anton

Bahna

Tomchlad/Lipino

34

5

Filip

Heuer

FC Sohli

32

6

Libor

Ťažký

FC Sohli

31

7-8

Peter

Sedúch

Mipo

30

 

Martin

Kubjatko

TJ Hviezda

30

9

Michal

Grinč

First Down

29

10-11

Vladimír

Michna

Referee Team

28

 

Michal

Lajš

The Cactusses (Makroteam)

28

Celkovo sa do brány súpera trafilo 193 hráčov, no našlo sa aj 10 takých, čo nasmerovalo loptu do vlastnej siete.

Najlepší hráč 1.ligy: Vladimír Papajčík (Makroteam)

Najlepší hráč 2.ligy: Michal Lajš (The Cactusses)

Najlepší brankár 1.ligy: Matúš Hruška (Tomchlad/Lipino)

Najlepší brankár 2.ligy: Andrej Kurota (Formula Team)

All stars 1.ligy: Matúš Hruška (Tomchlad/Lipino) - Vladimír Papajčík (Makroteam), Libor Ťažký (FC Sohli), Vladimír Gavrilov (KSF Doxx), Anton Bahna (Tomchlad/Lipino)

All stars 2.ligy: Andrej Kurota (Formula Team) - Michal Lajš (The Cactusses), Stanislav Lagovský (Pomsta z lesa), Michal Cvacho (Athletico), Martin Kubjatko (TJ Hviezda)

Najlepší rozhodca: Anton Ďurina

Talent sezóny: Jakub Špirka (Z-Machine) - najmladší hráč súťaže

Najväčší zberateľ žltých a červených kariet: Lukáš Balvan (FC Sohli) - 2 ČK + 4 ŽK

Dušan Dobšovič, ako hlavný organizátor a veľký propagátor futsalu na Slovensku, konštatoval spokojnosť so súťažným ročníkom, aj keď samozrejme videl aj veľa vecí, ktoré bude potrebné vylepšiť: "Po ťažkých začiatkoch, keď nám mnohí neverili, sme na konci prvej sezóny novej súťaže. Napriek tomu, že robíme dobrú vec, vkladáme do toho vlastné financie a vlastný voľný čas, máme veľa neprajníkov, ale to je asi na Slovensku normálne. Počas súťaže nie všetko bolo ideálne, ale z ohlasov účastníkov cítime podporu. Vieme, čo chceme zlepšiť, a to, na čo máme vplyv, určite bude lepšie. Na záver sezóny sa patrí poďakovať mestu Žilina, ktoré pre tento projekt poskytlo priestory športovej haly pri ZŠ V.Javorku a mali sme v ňom oporu vo chvíľach, keď sa mnohí snažili naše úsilie prekaziť. Verím, že našou činnosťou nielen pri tomto projekte sme presvedčili aj predstaviteľov mesta, že do športu širokej žilinskej verejnosti sa oplatí investovať."